Tegendraads

(Ontwerp: Mirjam Letsch)

Uitgangspunt

Een uitspraak van oud-burgemeester Remco Heite : “Soms is men zeldzaam eigenzinnig”, is uitgangspunt voor een tweede editie van TIS. De inwoners van de Stellingwerven worden immers vaak omschreven als eigenzinnig. Maar eigenzinnig kan ook betekenen anders dan anders, buiten de gebaande paden. En dat is wat TIS wil beogen met dit minifestivalletje op zaterdag 12 oktober in Wolvega. De symboliek van deze eigenzinnige bewoners komt tijdens deze tweede editie van TIS in (al dan niet fictief) tot uiting in een eigenzinnig ‘Tegendraads’- programma.

Waar vindt de voorstelling plaats?

Evenals vorig jaar zijn er in een aantal (8) particuliere woningen optredens van dorp/gemeentebewoners. Dit concept is steeds het uitgangspunt van TIS. Jong en oud, in alle leeftijden, etc. Het hooggeëerd publiek wordt uitgenodigd, tegen een entree prijs, een kijkje te nemen in om en deze 8 woningen. TIS heeft hiervoor de bewoners van Eikenlaan en Lindelaan uitgenodigd en gevraagd medewerking hieraan te verlenen. De variatie van koop -en huurwoningen in deze straten maakte de keuze voor deze wijk.

Een tipje van de sluier

In de woningen aan Eikenlaan 45, 10, 53, 76, 27, 31, 41 en Lindenlaan 8 wandelt publiek in en uit om te genieten van:

‘Meer minnen op het droge’ , danseressen die de ogen uitsteken van een aantal zeemeerminnen die wel graag hun staart willen inleveren om even mee te kunnen dansen, vrije interpretatie van het sprookje “de kleinen zeemeermin” . Gedanst door Stiene Schroor en Lisa Frey, zeemeerminnen o.l.v. Joke Beukens en verteld door Syrenga Montsma.

“Vreemde Vogels’,  inderdaad die fluiten dat het een lust is, maar dartelen ook rond waar het kan, object van Joep Hogers en fluitiste Victoria Nair-Price.

‘Kijken met je oren’ een tuin vol beelden een wandeling langs Lig-Kijk-Oor kunst van Til Festen , waarbij Lilian Kroon en Marja Koopman zorgen voor een verrassende aubade.

Lieuwe Dirksma en LoekLouise Looman vertellen in ‘Luisteren met je ogen’ wat je niet ziet maar wel hoort of wel hoort maar niet ziet.

Waar jaloezie toe kan ‘lijden’ ziet u tijdens deze modeshow met topstukken van Wanne Akop en Anneke Bont. Ladyspeaker Shirley Algera en mannequins Veerle, Caitlin, Maud en Kyra showen wel een heel bijzonder ‘Steekje los’.

‘ Kopjes zonder oren’ die ene valse noot of toch die hoge , een klein recital van de zangeressen Marjan Groenhof en Margje Nagel begeleid door Micha Kaandorp en overdonderende gezichten van Dennis Mulder.

‘Buitelingen’ De meisjes van Arena werken hard in de tuin maar na gedane arbeid als de overalls uit en de laarzen aan de kant gaan, gaat de jeugd helemaal los en buitelen over elkaar.

‘Zwemmen in tranen’ een verarmde edelman die denkt dat hij ridder is, denkt de wereld te verbeteren maar iedereen op stang jaagt met zijn zwaard. Toneelspeler Rene Greveling trekt van leer en wordt ondersteund in spel door cliënten van HI-zorg.

Horen, zien en … nee, niet zwijgen:
Op Eikenlaan 10, één van de locaties op de route, kan dat op 12 oktober. Ook daar kunt u luisteren met de ogen!
Lucy, de vrouw des huizes, heet u buiten al welkom op haar saxofoon. Binnen vertelt Loek Louise haar tedere verhaaltjes en Lieuwe, die speelt en zingt oorstrelend op zijn gitaar. Komt dat dus horen én zien op Eikenlaan 10.

De aanvangstijd is om 19.30 uur en vanuit het Scouting gebouw, inloop vanaf 19.10 uur, aan de Eikenlaan. Van daaruit gaat de route naar de huizen, te volgen via een blokkenschema.  Bij de woningen wordt u verwelkomd door, uiteraard haar bewoners, maar ook een ‘suppoost’ die u de weg wijst en de tijd bewaakt. Er wordt in elk huis stipt op tijd gestart met de voorstellingen. Volgt u zijn of haar aanwijzingen.

Na afloop, plm 22.00 uur, kunt u onder het genot van een drankje nog even nagenieten van het gebodene en een eventueel bod uitbrengen op de tentoongestelde kunstwerken.

Entree kaartjes

Entreekaartjes voor deze kunstroute á €12,50 p.p. zijn vanaf 2 september te verkrijgen bij boekhandel Zwikstra Read Shop en ‘Bijzonder Baby & Kids’ ook aan de van Harenstraat.
Reserveren kan telefonisch via het volgende telefoonnummer: 0626786060.
U kunt ook op de avond zelf een kaartje kopen aan de kassa in het scouting gebouw.

Het bestuur van Stichting TIS stelt zich niet aansprakelijk voor eventuele materiële of immateriële schade voor, tijdens en na dit evenement.